Besto reddingsvest

Ontstaan en ontwikkeling

De geschiedenis van BESTO begint in 1920 wanneer Jan van de Beld en Arend van der Stouwe de Fa Van de Beld en Van der Stouwe in Zwartsluis oprichten. In eerste instantie richtten zij zich op de fabricage van zaken als aanvaarzakken, valkussens en aanverwante artikelen.

In het midden van de jaren ’30 werd het assortiment van de firma uitgebreid met zaken die tot op heden nog in het assortiment van BESTO terug te vinden zijn, zoals reddingsboeien, stootwillen en later ook zwemvesten en reddingsgordels.

Voor veel bedrijven was de Tweede Wereld Oorlog geen gemakkelijke tijd, ook de handel van de firma Van de Beld en Van der Stouwe lag in die tijd nagenoeg stil. In de periode van wederopbouw vlak na de oorlog kon het bedrijf profiteren van de bloeiende handel en kende hierdoor een grote groei. Deze groei was in 1950 aanleiding om een nieuw pand te betrekken, namelijk de oude gereformeerde school aan de Zomerdijk in Zwartsluis. Dit pand was tot 2001 in gebruik als fabriek nu produceert BESTO Redding haar producten aan de Eekhorstweg te Meppel.

Een nieuw tijdperk

In 1953 werd door de BASF een zakje ‘styropor` met gebruiksaanwijzing ter beschikking gesteld, met de uitnodiging om het eens te proberen als vervanging voor de toendertijd gewoonlijke vulling voor vesten, boeien en dergelijke. De eerste proeven om van het styropor ‘piepschuim’ te maken werden gedaan in een pan met kokend water op de kachel van de vrouw van Arend van der Stouwe. Hoewel het een primitieve productiemethode was, lukte de proef.

In 1954 werd de eerste reddingsboei van dit materiaal vervaardigd. In de jaren daarna werd het productieproces geperfectioneerd, de kwaliteit van de boeien verbeterd en getracht de benodigde goedkeuringen van de Scheepvaartinspectie te krijgen. Er werden reddingsboeien en -vesten geplaatst aan boord van de walvisjager ‘Willem Barentz’ die richting de Poolzee voer en enkele aan boord van een passagiersschip welke koers zette naar de tropen. Het doel hiervan was om te kijken in hoeverre deze ‘nieuwerwetse’ boeien/vesten tegen de kou en warmte bestand waren. De proeven werden glansrijk doorstaan en de goedkeuring van de Scheepvaartinspectie was een feit. De inspectiedienst was zelfs zo onder de indruk van de kwaliteit van de vesten vervaardigd uit het nieuwe materiaal dat zij de vervanging gelastte van alle oude, kapokgevulde, vesten op de Nederlandse vloot door vesten vervaardigd uit het nieuwe materiaal.

Uitbreiding van producten

Gedurende de jaren ’60 werd onder licentie van het Franse ‘Bombard’ begonnen met de fabricage van automatisch opblaasbare reddingsvlotten. Daarnaast werden ook nieuwe toepassingen gevonden voor het ‘styropor’ materiaal. In 1966 werd bijvoorbeeld begonnen met de productie van viskisten vervaardigd uit EPS materiaal. Later volgden ook andere verpakkingen en hiermee werd de basis gelegd voor het huidige ‘BESTO Verpakkingsindustrie’.

Gedurende de jaren ’70 bleef BESTO werken aan de ontwikkeling van haar producten. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van techniek en productie zorgden ervoor dat het zo succesvolle EPS materiaal werd vervangen door het meer veelzijdige Expandeerbaar Polipropyleen (EPP). Dit hoogwaardigere materiaal is benzine en olie resistent en wordt nog steeds in de BESTO scheepvaartvesten en vlotten toegepast. Ook breidde BESTO flink uit en opende naast de vestigingen op de Zomerdijk een aparte productiehal voor de vervaardiging van de verpakkingsmaterialen.

BESTO REDDING

In de jaren die volgden bleef BESTO Redding haar producten verbeteren volgens de laatste inzichten. Het bedrijf breidde nog enkele malen uit om de kwaliteit van het productieproces te kunnen garanderen. Om die reden werd ook besloten om in 2001 een fusie aan te gaan met Reestmond en zich verder te specialiseren in de ontwikkeling van persoonlijke reddingsmiddelen. Reestmond maakt namelijk al meer dan 40 jaar de vesten voor BESTO, dus synergetische voordelen liggen binnen deze samenwerking voor de hand. Zodoende wordt de continuïteit van het bedrijf en de kwaliteit van haar producten blijvend gegarandeerd.

Door de investeringen in kwaliteit die in het verleden zijn gedaan gaat BESTO met het volste vertrouwen de toekomst tegemoet en zal blijven werken aan de voortdurende hoge kwaliteit van haar producten.

 • Reddingsvest Besto Gulf 80N
  Reddingsvest Besto Gulf 80N

  Reddingsvest Besto Gulf 80N is een basic style binnenvaart en passagierschepen reddingsvest,

  Met vulling van gelaagd PE-schuim. Voorzien van retro reflecterende strippen. 50-70kgs

  ISO 12402-4 goedgekeurd.

  € 19,99 € 16,99
 • Reddingsvest Besto Gulf 100N
  Reddingsvest Besto Gulf 100N

  Reddingsvest Besto Gulf 100N is een basic style binnenvaart en passagierschepen reddingsvest,

  Met vulling van gelaagd PE-schuim. Voorzien van retro reflecterende strippen. 70+ kgs

  ISO 12402-4 goedgekeurd.

  € 19,99 € 16,99
 • Besto Econ 100N Child
  Besto Econ 100N Child

  Het zeer populaire Econ 100N reddingvest heeft als vulling het lichte PE-schuim. De voorzijde van het reddingvest is uit één stuk gemaakt om zoveel mogelijk drijfvermogen op de borst te creëren. Dit verhoogt de draaicapaciteit…

  € 34,99 € 31,99
 • Besto Econ 100N Toddler
  Besto Econ 100N Toddler

  Het zeer populaire Econ 100N reddingvest heeft als vulling het lichte PE-schuim. De voorzijde van het reddingvest is uit één stuk gemaakt om zoveel mogelijk drijfvermogen op de borst te creëren. Dit verhoogt de draaicapaciteit…

  € 33,99 € 30,99
 • Besto Econ 100N Baby
  Besto Econ 100N Baby

  Het zeer populaire Econ 100N reddingvest heeft als vulling het lichte PE-schuim. De voorzijde van het reddingvest is uit één stuk gemaakt om zoveel mogelijk drijfvermogen op de borst te creëren. Dit verhoogt de draaicapaciteit…

  € 32,99 € 29,99

Aanbieding

Besto Econ 100N Child € 34,99 € 31,99

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

 • 02-05-2018 - Thanks! A good amount of content. lees meer
 • 02-05-2018 - Het was heel goed.dank je wel lees meer
 • 02-05-2018 - Hello. And Bye. lees meer
Plaats een bericht
© 2011 - 2020 Reddingsvestkopen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel